Страницы

вівторок, 15 квітня 2014 р.

Пасхальний рушничок і вишиванка для синочка

          Вишивала я цей рушничок ще коли була вагітна от цим хлопчиком , що далі на фото. Жили ми тоді в Криму, а саме в Ялті. Інколи вишивання брала з собою на роботу( під час обіду пару хрестиків могла вишити) То на мене співробітниці з подивом дивилися, мовляв, а що це таке, для чого? Кажу - рушничок на пасхальний кошик. Вони не розуміли. В іхній традиції такого не було. А мене кожного року, коли йдемо до церкви святити паску, тішить ця краса. 
       

      От ще на черзі дитячий рушничок, залишилось мережку по краям закінчити, але це вже наступним постом.
      Тепер сорочка. 


          
        Це свіжа робота. В першу чергу хочу сказати, що обовязково вишивка мала бути червоно-чорними нитками. Орнамент шукала довго, багато інформації на різних вишивальних форумах дізналася. Ідей було багато, та зупинилася на цьому варіанті. Не тому, що лінь, або спішилася, а тому що вишивати на крижмі виявилося дуже складно (це звичайна бавовняна тканина, зовсім не рівномірного переплетення), тому і вибрала нескладний візерунок. 
        Та вийшло гарно, як на мене, і головне синові сподобалась).

Щось пояснює...


 А тут задумався)))



 Декілька фото процесу. Чесно - бажання повторити цей досвід вже не маю. Добре, що двійнятам подарували льняні крижми, тішуся, що буде легше.





5 коментарів:

  1. очень красивая рубашечка вышилась!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Ира! От тебя очень приятно получить комплимент. Сейчас заканчиваю вышиванку для крестника, думаю в следующем посте показать.

      Видалити
  2. Правильно робиш, що не вилазиш в цей дурний інтернет, тут самий бруд! Але в нас все буде добре! Обнімаю

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже гарна сорочка, а головне зроблена маминими руками, що може бути краще)

    ВідповістиВидалити